Hva er økologisk, og hva er naturlig kosmetikk?

Naturlig og økologisk kosmetikk er ikke det samme. Hvordan kan du vite forskjellen?

Den grønne salaten som vokser i bestemors hage, som aldri har blitt sprøytet med giftstoffer, som har fått naturlig gjødsel og friskt vann og der ugresset har blitt plukket vekk, kan ikke være den samme som den salaten som vokser i store drivhus og behandles med alle mulige midler mot sykdommer, skadedyr og forråtnelse. Begge er «naturlige», men den ene kan man spise rett ut av hagen og den andre trenger noen timer i natron for å være egnet til bruk.

Slik er det med kosmetikk også. Kosmetikk fra økologiske ingredienser og kosmetikk fra naturlige ingredienser er forskjellige. For eksempel kan kvaliteten på kaldpresset olivenolje fra økologiske planter ikke sammenlignes med den raffinerte olivenoljen som produseres fra konvensjonelt dyrkede oliven behandlet med midler mot sykdom, lus etc. Begge disse oljene blir kalt naturlig kosmetikk.

Økologisk kosmetikk er produsert av organiske råvarer og er sertifisert som sådan. Produkter med eco-sertifisering har en bekreftelse på kvaliteten fordi den har en lang og streng sertifiserings- og kontrollprosess som blir fornyet en, eller noen ganger to ganger i året. Naturlig kosmetikk er produsert av konvensjonelle avlinger og kan ikke identifiseres med økologisk kosmetikk.

Altså: 100% naturlig er ikke alltid økologisk.

Mange av våre produkter er økologiske. Les mer om dem i vår web-shop!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *